Serier - Hem

TECKNADE SERIER

ETT FANTASTISKT SÄTT ATT BERÄTTA EN HISTORIA

SENASTE ARBETEN

Du kan fritt ladda ner mina äldre serier för privat bruk. Om du vill använda dem på annat sätt är du välkommen att maila mig!

mats@matscarlsson.eu

Centralgymnasiet

Höga betyg!
Som en följd av en ansträngd budget sjunker elevernas betyg. Åke har inte råd att anställa speciallärare och specialpedagoger. Det måste finnas en annan lösning... 

Centralgymnasiet

Elevjakt
Jaktsäsongen har börjat. Skolorna står beredda att kasta sig över eleverna. Varje vunnen elev gör stor skillnad för Åke i sin kamp att få Centralgymnasiets budget i balans!

Centralgymnasiet

Åke får hjälp
Rektor Åke tvivlar på sitt yrkesval. Han behöver hjälp att komma tillbaks till skolan. Kommunens gymnasieledning har lösningen, naturligtvis med budget i balans!

Centralgymnasiet

Känd från TV
Rektor Åke har, med gymnasieledningens goda minne, friserat skolans resultat. Plötsligt framstår Centralgymnasiet som sveriges bästa skola och Åke som den perfekta rektorn. 

En SVT-dokumentär är ett måste! 

Mårten Douhan i Uppsala

Järnrörsskandalen


6 sidor.


Mårten och Ali hamnar i trubbel med bråksugna nazister i 30-talets Uppsala.


Historien är uppdiktad, alla likheter med liknande händelser i modern tid är inget annat än tillfälligheter.

Mårten Douhan i Uppsala

Stölden på Gustavianum


16 sidor.


Ett föremål försvinner från Gustavianum och Mårtens kompis Ali pekas ut som den skyldige. Hittar de inte de riktiga tjuvarna kommer Ali att fängslas!

Mårten Douhan i Uppsala

Odens lärjungar


9 sidor.


Året är 1910. Främlingsfientligheten växer sig allt starkare, inte minst i Uppsala där ett rasbiologiskt centrum startas. Mårtens vän Ali försvinner plötsligt spårlöst...

Tintin flyttar hem

Fanart


5 sidor.


Här får vi svar på de frågor som så många serieläsare har ställt sig. Hur ser Tintins familjeförhållande ut? Var är han född?

Thomson: "Just our luck! The one time we manage to catch the culprits they turn out to be innocent! It's really too bad of them!"
Thompson: "You'd think they'd done it on purpose!

Hergé

Bidrag till Seriefest i västs tävling

Tre ensidingar som deltog och dessutom var en av vinnarna i Seriefest i västs serietävling. Återkomsten publicerad i Seriefrämjandets kalender (2022), Save the world och Lust att lära i Seriefrämjandets tidning Bild & bubbla (2023-2024).

Seriefrämjandet
Comeback

Återkomsten

Save the world

Lust att lära